Ana SayfaApple Blog2011 oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor

2011 oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor

Neredeyse iki haftayı oldukça sessiz geçirdik öyle değil mi? Gerek iş yoğunluğum gerekse Apple cephesinin durgunluğu nedeniyle sayfalarımızın hareketi azaldı. Bu arada, üç – dört gün yazamayınca sağlık durumumu merak edip “Acaba bu adama birşey mi oldu?” diye merak edip mail atanlara da topluca cevap vermiş olayım, turp gibiyim :)

Malum yeni yıl yaklaşıyor. Pek çok kişide acı tatlı telaş var. Şu sıralar envanter dökümü yapanların telaşı pek bi acıdır. Apple Cephesinde ise bolca satış var. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nin tatil programı, Apple ürünlerinin (özellikle iPad) hediye olarak satılmasını sağlıyor. Yapılan araştırmalar, Noel Baba’dan en çok istenen hediyelerin başını iPad’in çektiğini doğruluyor. Öyle ufak tefek rakamlardan da bahsetmiyorum. Yıl sonu satışları, Apple’ın tüm yıl içindeki toplam satışları pastasında oldukça iri bir dilime sahip. 2010 hakkında epey konuştuk değil mi? Biraz da 2011 hakkında konuşalım. Beklentiler, umutlar, dedikodular ve sızıntı bilgiler 2011’in Apple yılı olacağını gösteriyor. Şimdi bir fincan kahve hazırlayın, 2011 de Apple’dan neler bekliyoruz şöyle bir göz atalım…

Yazının Devamı:

Pek çoğunuzun da bildiği gibi 2011 yılı biz Apple kullanıcılarını heyecanlandıracak haberler ile başlayacak. iPhone 5 ve iPad 2, Mac App Store ve daha fazlası, 2011 in dikkat çekici sürprizlerinden olacak.

Ocak

– Mac App Store, kapılarını açacak ( 6 Ocak 2011). Uygulama edinme alışkanlıklarımız görece değişecek. Downloads sitesi kapanacak ve artık tüm uygulamalara erişim noktamız Mac App Store olacak. Görece değişecek diyorum çünkü iOS cihazlarını kullananlar bu şekilde uygulama edinmeye zaten alışık.

– Apple iPad 2’yi gösterip vermeyecek. Daha hızlı, daha ince, kameralar ile donatılmış ve Nisan ayında satışa sunulacağını Jobs’tan öğreneceğiz.

– Apple birinci çeğrek satışlarını açıklayacak. Abartı büyüklükteki Mac satışları fazlasıyla dikkat çekecek. iPad satışları ve iPhone istatistiklerini görüp “Vay be!” Apple ne para kaldırdı diyeceğiz.

– iWork 11 ofis paketi App Store’da görünecek ve satışları göz kamaştıracak.

– The Daily, (ilk iPad gazetesi) yayımlanacak. Sadece iPad a özel gazete hakkında detaylı bilgileri daha önceki yazılarımda paylaşmıştım sanıyorum.

Şubat

– Aperture Güncellenecek

– Bir milyonuncu uygulama, Mac App Store’dan indirilmiş olacak. iWork ve ücretsiz oyunlar Mac App Store’da büyük başarı gösterecek.

– iTunes güncellemesi ABD de yaşayan vatandaşları birhayli sevindirecek. Ülkemizde iTunes servislerinden yalnızca App Store kullanılabildiğinden ve yakın gelecekte müzik, video ve filmlere erişmemiz mümkün olmadığından fazla ayrıntıya değinmiyorum.

Mart

– iPhone, ABD deki Verizon hatları ile çalışacak. Bu, kısmen 4G network e geçiş gibi algılanacak. Tilkiler, yeni iPhone 4 diye bu iPhone’u ülkemizde satmaya çalışacaklar. Kısmen iPhone donanımında değişiklik de beklenmiyor değil…

– Beyaz iPhone nihayet satışa çıkacak.

– iBookstore güncellemesi Web’i kitaplara getirecek.

– iBookstore / iTunes Extra başlık oluşturma aracı sunulacak. Bu araç belki de yeni iLife paketine dahil olacak.

Nisan

– Apple MacBook Pro ailesini güncelleyecek. Bazı modellerden optik sürücü kaldırılacak ve Solid State Disk ‘ler standart donanım haline gelecek. Sanırım disketin ardından CD’nin sonunu Nisan ayında göreceğiz. Bu aşamanın ardından mobil bilgisayarlar kesinlikle eskisi gibi olmayacak.

– Apple ikinci çeğrek satışlarını açıklayacak.

– iPad 2 satışa sunulacak ve ilk gün bir milyon adetten fazla satılacak.

– Final Cut Studio güncellenecek. 64 bit’e terfi edecek paket, güçlü iAd ve sanal çevrebirimleri yaratma özelliklerine sahip olacak.

Mayıs

– iPad 2, ilk iki ay sonunda altı milyon adetlik devasa bir satış rakamına kavuşacak

– Logic Studio güncellenecek. Canlı performans mixi, canlı kayıt için otomatikleştirilmiş seviye kontrolleri özellikleri eklenecek.

Haziran

– Steve Jobs WWDC ile karşımıza çıkacak

– iPhone 5’in yada 4 s ‘in (biliyorum saçma oldu) WWDC’de Jobs’un elinde görünme olasılığı hayli yüksek.

– WWDC da Mac OS X Lion beta sürümü geliştiricilere dağıtılacak.

– Safari 6 ile tanışacağız. Gelişmiş Flash desteği(!) Flash artık opsiyonel bir ekstra haline gelecek.

– OpenJDK projesi kapsamında,OS X Lion ve Snow Leopard sistemleri için Java’nın  ilk tam test edilmiş kullanıcı beta sürümünü göreceğiz.

– iOS 5, zilyon tane özellik ile gelecek. Özellikle yeni harita ve konum bazlı araçlarda muazzam değişiklikler olacak.

Temmuz

– iPhone 5 ve iPad 2, yeni ülkelerde satışa sunulacak.

– Üçüncü çeğrek satışları açıklanacak.

– Masaüstü ürünler güncellenecek. Magic Trackpad artık masaüstü sistemlerde standart olarak pakete dahil edilecek.Mac Pro LightPeak bağlantısını destekleyecek.

Ağustos

– Apple özel bir müzik etkinliğine evsahipliği yapacak. Eylül’de satışa sunulacak yeni ürünleri tanıtacak.

– Apple iPhone için Android emulatörü yayınlayacak.

– iTunes uygulaması Android kullanıcılarına da satış yapacak.

Eylül

– iTunes 11 yayınlacak. Steve Jobs bunun için uzun zamandır çalıştıklarını dile getirecek. Nihayet Bulut tabanlı sistem ile tanışacağız.

– Yeni iPod Touch satışa sunulacak. Kasası iPhone 4 ‘ e daha fazla benzeyecek, kapasitesi artacak.

– iPod nano yenilenecek. A4 işlemci ile donatılacak, sesli arama gerçekleştirecek, bir saat gibi takılabilen bir ürün olacak. Bu küçük, ucuz limitli bir iPhone olacak fakat Twitter ve Facebook a erişim sağlayacak ve belki maillerinize de…

– Apple TV daha hızlı bir işlemci ile güçlendirilecek

Ekim

– Mac OS X Lion satışa sunulacak

– iOS 5.1 yayınlanacak

– iLife 12 görünecek. Bulut bazlı özellikler ile donanacak ve App Store üzerinden satın alınacak

– Apple dördüncü çeğrek satışlarını açıklayacak ve hisse senetleri yine tavan yapacak.

Kasım

– iOS 5.2 güncellemesi yayınlanacak

– App Store, 5 milyarlık download a ulaşacak.

– Mac App Store ‘dan indirilen uygulama sayısı ise 100 milyonu bulacak.

Sağdan soldan edinebildiğim bilgilerin derlenmiş halde sunumu gibi oldu sanırım. Unuttuklarımız, aklımıza gelmeyenler olmuştur. Aklınıza gelenleri  yazın. Siz neler bekliyorsunuz yeni yılda Apple ‘dan?

41 YORUMLAR

Abone ol
Bildir
guest
41 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
tefo96
tefo96
13 yıl önce

Bencede Apple ürünleri kendileri yetiyor :)

merterdoan
merterdoan
13 yıl önce

merhaba
macbook kullaniyorum ve hp officejet e709n printerm var.kuruyorum bilgisayara sorun yasanmiyor fakat nezaman yazdirmak istesem network host busy diyor nasil cozerim bu sorunu

Mehmet Avincan
13 yıl önce
Reply to  merterdoan

Sanırım model HP Officejet 6500 Wireless All-in-One Printer – E709n. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06b/18972-18972-238444-12019-3328086-3795309-3795393-3795426.html bağlantısından son yazıcı sürümünü indirip elma menusunden güncelleyin. Sistem versiyonunuz kaç? eğer son güncelleme ile sorun düzelmezse detaylı sistem bilgileri ile bana mail atın. http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1147&bih=640&q=hp+network+host+busy&aq=f&aqi=&aql=&oq=&fp=84dd53ea4f983897 bağlantısına da göz atmakta fayda var. Sorunu yaşayan çok kişi var. Pek vaktim yok fakat inceler bilgi veririm.

merterdoan
merterdoan
13 yıl önce

10.6.6 kullaniyorum ya ilgilenirseniz cok iyi olur :)

naim çakırahmetoğlu
naim çakırahmetoğlu
13 yıl önce

mehmet bey,benim oğlum abd de yaşıyor bende yakın zamanda ziyaretine gideceğim.1 aded tablet bilgisayar satın almak istiyorum.ancak alacağım ürünün türkiyede en azından lig tv yayınlarını göstemesi gerekmekte.sonuç olarak samsung veya ıphone ıpad 2 arasında kararsızım.bu konuda bir öneriniz varmı.zira ben bu yayınları yazlığımda telefon hattım olmaksızım.küçük bir int paketi satın alarak (mobil tlf.üzerinden)izlemeyi düşünüyorum.kendim kdz.ereğlide ikamet ediyorum.yazlığım ise akçakoca da beni bu konuda aydınlatırsanız müteşekkir olurum.saygılar.naim çakırahmetoğlu 0533 4706867 mail de gönderseniz olur.

Mehmet Avincan
13 yıl önce

Merhabalar Naim Bey. Samsung’un hiç şansı olmadığını düşünüyorum. Gereken araştırmayı yapmadım. iPhone ekranı da küçük kalır. En iyisi iPad, iPad ile Lig TV yayınlarını izleyenler olduğunu duymuştum ancak bunun da araştırmasını yapmadım. Digiturk ile görüşüp yöntemi bu sayfalardan yayınlarım. Yayınlandığında size de bir e-posta ile yazının linkini gönderirim. Görüşmek üzere…

Mehmet Avincan
13 yıl önce

Bir de şöyle bir haber buldum. Turkcell bu hizmeti sunuyormuş. Turkcell ile de konu hakkında görüşülebilir. Ancak önerim kesinlikle iPhone ya da iPad’den yana. Digiturk ile görüştüm, şu an için iPad ile yasal yollardan yayın veremiyorlarmış. Yakında vereceklermiş. iPhone ile olduğunu söyledi ancak hala nasıl olduğunu bana anlatmaya çalışıyor, Cevap bekliyorum, öylece kalakaldı operatör :). Neyse ben haberi yapıştırayım:
TURKCELL’İN MobilTV iPhone uygulamasıyla IPhone 3G ve 3GS kullanıcılarına her an her yerde, data bağlantısı için ücret ödemeden televizyon izleme imkanı sunacak. Şirketten yapılan açıklamada, kullanıcıların 17 TV kanalını izleyebilecekleri ifade edildi. Uygulamaya ilişkin şu bilgiler verildi: 28 Şubat’a kadar yüzde 50 indirimli Turkcell MobilTV paketiyle, vergiler dahil 4.95 lira veya 35 kontöre ayda 20 saat ya da vergiler dahil 1 lira veya 7 kontöre günde 4 saat MobilTV izlemek mümkün. LigTV Paketi ise vergiler dahil 19.9 lira veya 130 kontöre ayda 20 saat izlenebilecek. LigTV ayrıca, günlük 9.9 lira veya 70 kontöre 8 saat izlenebilecek.

Son Yazılar