Ana SayfaApple BlogApple 2013 Güncelleme Takvimi

Apple 2013 Güncelleme Takvimi

Apple güncelleme tarihleri ve yeni ürünler hakkında başarılı tahminleri bulunan KGI Securities anallisti Ming-Chi Kuo, 2013 yılı için bir güncelleme yol haritası yayınladı.

Analistin hazırladığı yol haritası, hem güncelleme tarihleri, hem de yeni ürünlerin nasıl şekilleneceğine dair öngörüler içeriyor. Kuo’ya göre, bu yılın ilk iki çeyreği sadece Apple TV güncellemesi ile geçilecek. 2. çeyreğin sonlarına doğru Macbook Air ile başlayacak güncelleme serisi, 3. çeyrekte neredeyse tüm Apple ürünlerini içine alan bir seriye dönüşecek.

20130116-141429.jpg

iPhone

Analiste göre bu dönemde iki ayrı yeni iPhone tanıtılacak. iPhone’lardan biri 5S olarak adlandırılsa da diğeri için “yeni dizayn iPhone 5” ifadesi kullanılmış. Özelliklere bakıldığında, bu modelin çokça sözü edilen “kırpılmış bir model” olduğunu görebiliyoruz. Plastik kasa ve 6 farklı renk seçeneği de son derece ilginç. iPhone 5S ise aynı ekran büyüklüğüne karşın A7 işlemci ve geliştirilmiş özelliklerle geliyor.

20130116-142146.jpg

iPad ve iPad Mini

iPad 5 ve iPad Mini 2 ise yine 3. çeyrekte tanıtılması öngörülen ürünler. iPad Mini için herkesin beklentisi olan retina ekran Kuo tarafından da ifade ediliyor. 5. nesil iPad’in ise daha ince, daha hafif ve yan kenarların Mini’de olduğu gibi inceltilmesi tahminler arasında.

Macbook Pro

Kuo’un tahimleri, -benimde öyle olacağını düşündüğüm ve umduğum gibi- 3. çeyrekte retina olmayan Macbook Pro’ların artık veda edeceği yönünde. Yani, artık Macbook Pro sadece retina ekranlı olacak, fiyatlar azalacak, yeni ince tasarıma daha geniş kitle ulaşacak. Kuo’ya göre tasarım biraz da farklılaşabilir.

Macbook Air ve iMac

Macbook Air ve iMac için ufukta sadece donanım güncellemesi görünüyor. Hasswell mimarisine geçiş tüm Mac’ler için olası. Macbook Air için 2. çeyreğin sonları olarak öngörülen güncelleme dönemi,iMac’ler için 4. çeyrek olarak belirlenmiş.

iPod Touch ve iPod’lar

3. çeyreğin sonlarına doğru tahmin edilen iPod güncellemesi aslında büyük ölçüde iPhone güncellemesine endeksli. Malum, iPod Touch doğrudan iPhone tasarımına bağımlı bir ürün, diğer iPod’lar ise genelde büyük güncellemeler içermiyor. Kuo, bu dönemde 4. nesil iPod Touch’un satıştan kaldırılacağını ve yeni iPod Touch tasarımını görebileceğimizi düşünüyor.

4 YORUMLAR

Abone ol
Bildir
guest
4 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Sercan
Sercan
11 yıl önce

benim tahminlerim. maclerin hiçbirinin tasarımı değişmez donanım güncellemesi olur. eski macbook pro kalkarsa retinanın fiyatları düşer.
apple tvnin nesi güncellenecek anlamadım.
iphone sadece 5S çıkar diyorum bugüne kadar olduğu gibi ama belli de olmaz.
ipad mini retinalı olur ve ipad 5in tasarım değişir ama burda benim merak ettiğim ipad 5 eskisi gibi martta mı çıkar artık hep ekimde mi çıkacak sorusu.

seko
seko
11 yıl önce

Bu yol haritasindan gidersek, zamanlamalar mantikli gibi. Apple tv ile baslarsak, sanirim yazilim ve islemci anlaminda beklentiye girmek daha dogru… macbook air icin beklentim ekran ve kasa formunda… retina garanti gibi ama umarim ekran kenarlari ince ve macbook prolar gibi bezel siz olur. Macbook prolara geldigimizde yeni haswell ile beraber en buyuk beklentim burada… sorunsuz retina ekran, daha yuksek performans ve daha ince bir form… ipad’lere geldigimizde musteri ipad mini den cok mutlu, ekran ve islemci haric, bu kisimlari guclendirirse uzun yillar favori urunu olur. ipad e gelirsek, bence ipad deki degisiklikler musteriyi cok fazla heyecanlandirmayacak, olaganustu bir durum olmazsa… ve son olarak iphone, yol haritasindaki gibi bu kadar cesit iphone olacagina ihtimal vermiyorum, musterinin kafasini cok karistirmak apple in isine gelmeyecektir. bence tek karar vermesi gereken tum rakipleri 4,7-5,3 inch ekran araliginda urun cikartirken herseyiyle arkasinda durabilecegi bir ekran buyuklugunu bulmak olmalidir.

Azim Hazal Köse
Azim Hazal Köse
11 yıl önce
Reply to  seko

Dedikodulara bakılırsaMacbok Air için Retina Ekran beklentisi yok. Bence de öncelikle tüm pro serisi Retina Ekrana geçer, Air’a daha sonra gelir. Air’in çerçeveli yapısı bazı müşteriler için tercih sebebi oluyor, herkes siyah kenar, tek parça camdan hoşlanmayabiliyor. Sanırım Apple Air’ı bu şekilde tutmaya devam edecektir. Ekran büyüklüğü konusunda size katılıyorum ancak Apple 4 inç de kalmaya kararlı görünüyor.

Azim Hazal Köse
Azim Hazal Köse
11 yıl önce

Unuttum, bir de Macbook Air’ın fan sorunu çözülmeli, çok ayıp oluyor, başından beri.

Son Yazılar