Ana SayfaDedikoduiMessage Lion'a geliyor

iMessage Lion’a geliyor

iMessage, iOS 5 ile birlikte tanıtılan, bir süredir kullanmaya başladığım ve alışkanlık haline gelen yeni bir mesajlaşma şekli. Aslında iOS’ta daha önceden kullandığımız WhatsApp, Viber gibi.. En büyük özelliği, telefonun yerleşik mesaj uygulamasına entegre olması ve tüm iOS cihazlar arasında metin, video ve görsel paylaşıma olanak tanıması.

Telefonunuzda yazdığınız bir mesaj, alıcı da iOS kullanıcısı ise ücret ödemeden mesajlaşabiliyorsunuz. Alıcı iOS yerine diğer platformlardan birini kullanıyorsa mesajınız içeriğine göre sms ya da mms olarak gönderiliyor ve operatörünüzün belirlediği tarife ile ücretlendiriliyorsunuz.

Bugün aldığım son haberler ile alışmaya başladığım ve severek kullandığım iMessage’ın, OS X Lion ile de entegre çalışacağını öğrendim. Biliyorsunuz OS X ‘in yerleşik mesajlaşma yazılımı olan iChat bu işlevi yerine getirebilecek kadar yeterli ve başarılı. Hatta Mac kullanıcısı arkadaşlarım ile FaceTime ın ismi bile ortada yokken iChat ile var olan tüm video/ses iletimi yapan anlık mesajlaşma yazılımlarından çok daha iyi bir şekilde görüşme yapıyordum.

Henüz sadece bu güzel özelliğin kullanıcılara sunulabilmesi için çalışmalar yapıldığını hatırlatmakta fayda var. Fazla uzun süreceğini sanmıyorum. İlk birkaç güncelleme içinde Lion (belki de diğer sistemler ile ) çalışan Mac ‘lere de mesaj gönderip alabileceğiz…

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Son Yazılar