Ana SayfaGüncellemeYouTube'a Erişim (Güncellendi)

YouTube’a Erişim (Güncellendi)

youtube - Elma DergisiElma Dergisi Blog’da daha önce yayınladığım yöntemde, bu DNS adreslerini bulmadan önce Proxy ile Youtube’a girişi anlatmıştım. Ancak Proxy ile giriş interneti yavaşlatıyor. Bu nedenle bulduğum DNS leri sizinle paylaşıyorum. Güncellendikçe size yine buradan bildireceğim. Arada sırada Elma Dergisi’nde yayındağım videoların kaynağı pek tabiki meşhur You Tube. Malum, ülkemizde içerik engelleme yerine tamamını kapatma mantığını güden yetkililer sayesinde milyonların ziyaret ettiği dünyanın en popüler video paylaşım sitesi You Tube erişim engeline takılmış durumda. Sizlerden gelen mailler doğrultusunda, hala You Tube erişimi olmayan Mac ve Windows kullanıcılarının olduğunu görmek beni üzdü. Yazımın devamında adım adım Mac ve Windows kullanıcılarının engel olmadan önce nasıl giriyorlarsa, aynen o şekilde, tarayıcılarına yalnızca www.youtube.com yazarak girebilmelerine olanak tanıyan DNS değiştirme işlemini sizlerle paylaşacağım. Keyifli dakikalar dilerim :)

Yazının devamı için tıklayın:

Öncelikle eğer silmediyseniz Dock unuzda bulunan “Sistem Tercihleri / System Preferences ” simsgesine tıklıyoruz.

Sistem Tercihleri - Elma Dergisi

Ardından açılan Sistem Tercihleri Ekranında, Internet bölümünde bulunan “Network (Ağ) ” Simgesine tıklıyoruz.

Sistem Tercihleri / Network - Elma Dergisi

Network (Ağ) ayarlarımızı açtığımıza göre, DNS değiştirebilmek için, ekranda bulunan sekmelerden “DNS Sekmesi” ne tıklayabiliriz.

DNS Sekmesi - Elma Dergisi

DNS sekmesi’ni tıkladığımızda, mevcut DNS lerimizi görebileceğimiz, silip, yenilerini ekleyebileceğimiz ekrana ulaşmış oluyoruz.

DNS Ekleme - Elma Dergisi

Ekranda, mevcut DNS adreslerini görebilirsiniz. DNS Ekleme, çıkartma düğmesinden ” – ” ile mevcut DNS adreslerinizi silebilirsiniz. ” + ” düğmesine basarak ilk olarak

156.154.70.22

adresini, daha sonra tekrar “+” düğmesine basarak

208.67.220.220

adresini sistemimize giriyoruz.

“Tamam / Ok” düğmesine basıp ayarlarımızı kaydettikten sonra tek yapmanız gereken Safari, Firefox yada Chrome gibi herhangi bir internet tarayıcısının adres çubuğuna www.youtube.com yazmak. Hepsi bu. Artık engellere takılmadığınıza göre, hem Elma Dergisi’nde, hem de Facebook vb sitelerde yayımlanan YouTube kaynaklı videoları izleyebilirsiniz.

İyi seyirler….

11 YORUMLAR

Abone ol
Bildir
guest
11 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Onur
Onur
13 yıl önce

Teşekkürler Admin Ama iPhone ilgili Haberler Bekliyoruz Lütfen…

mete
mete
13 yıl önce

teşekkürler üstad. peki daha önce senin yöntemini denedim ve web proxy ye senin verdiklerini girdim. evet internet baya bir yavaşlıyor. eski haline nasıl getiririm?

Mehmet Avincan
13 yıl önce
Reply to  mete

https://www.elmadergisi.com/?p=2329 bağlantısını yine açın. Orada proxy ayarlarını anlatmıştım. Aynen ayar yapacakmış gibi ayarlar/network/proxy sekmesini açın, oradaki web proxy tikini kaldırmadan önce 195.168 ile başlayan adresi ve 8080 eklentisini silin, tiki kaldırın, safari yada tarayıcınız her ne ise kapatıp yeniden açın, sorun çözülür kolay gelsin.

mete
mete
13 yıl önce

teşekkürler

Mehmet Avincan
13 yıl önce

Dün akşam ve bu sabah sorun yoktu. öğlenden sonra sorun yaşamaya başladım youtube ile, başka sorun yaşayan var mı?
Sanırım host dosyasını editlemek gerekecek

A Kemal
A Kemal
13 yıl önce

Merhaba,

Iki soru(nu)m var: 1. DNS adreslerimi silemiyorum, cunku ‘pasif’ haldeler, yani uzerlerine tiklanamiyor. + ve – isaretleri de oyle.
2. Verilen DNS adres numarasi (208.67.220.220) baska iki numarayla beraber bende zaten var, yani numara orada gorunuyor. Ama yine de youtube erisimim yok. Acep nedendir?

Mehmet Avincan
13 yıl önce

Şöyle yanıtlamaya çalışayım, ağ ayarlarına girdiğinizde sağ alttaki ileri düzey butonuna basmadan önce, sol altta bulunan kilit simgesinin açık olduğuna emin olun. Açık değil ise üzerine tıklayın, şifrenizi girin ve kilidi açın. Aksi taktirde ayarlar pasif olarak görünecektir.
ikincisi, kilit simgesi açık ve hala pasif olarak görünüyorsa, bilgisayarda kullandığınız kullanıcı adınızın yetkilerinin tam olduğundan emin olun. Ortak bir bilgisayar ise, mevcut kullanıcı adınız yetki kısıtlaması nedeni ile bu tür erişime kapalı olabilir. Böyle bir durum sözkosunu ise sistem yöneticinize baş vurmanız gerekir. Tahminlerim doğrultusunda birinci seçenek ile sorununuz çözülecektir. o eski dns leri silin ve yeni yazılanları girin, youtube erişiminiz açılacaktır.

Hasan Tahsin Ozguc
Hasan Tahsin Ozguc
13 yıl önce

Oncelikle verdiginiz bilgi icin cok tesekkur ederim. Gercekten de onceki yontem yuzunden internet yavaslamaya baslamisti. Ben de bu yazidakileri uyguladiktan sonra daha hizli bir sekilde YouTube’a girmeyi basardim ama sanirim bir sorun var: bazen siteye girerken (YouTube) siteyi yukluyor gibi gorunuyor ama girmiyor. 5 dakika sonra tekrar denedigimde ise giriyor. Bir 5 dakika sonra yine girmiyor, hatta diger sitelerdeki YouTube videolarini bile gostermiyor, ki dedigim gibi sonra gostermeye basliyor. Acaba bu sitenin mesgul olmasi mi yoksa benim ayarlarda yaptigim bir hata yuzunden mi basima geldi?

Hasan Tahsin Ozguc
Hasan Tahsin Ozguc
13 yıl önce

Tekrar rahatsiz ettigim icin ozur dilerim. Siteye girmek icin uzun sure bekledikten sonra soyle bir goruntu beliriyor: http://yfrog.com/6wpicture1app

Mehmet Avincan
13 yıl önce

Muhtemelen ayarlarınızda yada sizde bir sorun yok. ilginçtir, evimdeki modem ile bağlantı sağlamakta sorun yaşamazken, iş yerimde aynı sorunu ben de yaşıyorum. Muhtemelen bölgesel olarak da ip adreslerimizle ilgili bir problem var. Host dosyasını editlemek yöntemi ile de YouTube’a erişim yöntemi var. Onu da bahsedeceğim ancak şu son günlerde rastladığım bir olay, aynı yöntemi kullanan iki kişiden birisi erişim sağlayabilirken, diğeri sağlayamıyor. Gerçekten sıkıntı verici bir durum. Biran evvel soruna bir çözüm bulacağım. Şu an kontrol ediyorum. Gayet sorunsuz olarak erişim mümkün. Sizin yaptığınız ayarlardan farklı bir ayar yapmadım. Dün bu saatlerde aynı hatayı ben de almıştım. ilginç…

Guclu Skywalker
13 yıl önce

Verdiğiniz DNS ayarları ile youtube’a sorunsuz girebiliyorum.
Teşekkürler

Son Yazılar