Ana SayfaGeneliPhone Şarj Ömrünü Uzatmak için 26 İpucu

iPhone Şarj Ömrünü Uzatmak için 26 İpucu

iPhone akıllı cep telefonlarında kullanılan teknoloji günden güne katlanırken, şarjın kısa süre tükenmesi hala önemli bir sorun oluşturmakta. iPhone şarj sorununu aşağıda anlatacağımız 26 ipucuyla çözebilirsiniz:


 

1. Güneş Işığı

Telefonunuzu kullanırken sıcak veya soğuk ortamlardan uzak tutmanız gerekiyor. Telefonunuzun direkt güneşe maruz kalmasını önleyin. Örneğin telefonunuzu yaz günü güneşte bekleyen arabanızda da bırakmayın. Çünkü iPhone bataryaları verimli olarak 0º- 34 ºC arasında çalışır. Çalışması için en ideal sıcaklık ise 21 ºC’dir.

 

 


 

2.Güncelleme

En güncel iPhone yazılımı sürümünü kullanın. Güncelleme kontrolünü “Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme” yolunu izleyerek yapabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 


 

3.Parlaklık

Şarjınızın ömrünü uzatmak için ekran parlaklığını azaltın veya Otomatik Parlaklık ayarını açın. Otomatik Parlaklık ayarını etkinleştirmek için: “Ayarlar > Parlaklık & Duvarkağıdı” yolunu izleyin. Eğer pilden daha fazla tasarruf etmek istiyorsanız otomatik parlaklık yerine, parlaklığı ayar çubuğunun en soluna çekerek sonuna kadar kısın. Düşük parlaklık az şarj götürecektir.

 

 


 

4.Wi-Fi

İnternete bağlanmanız gerektiğinde, Mobil Bağlantı yerine Wi-Fi’nin etkinleştirilmesi, işlemlerinizi yaparken daha az şarj tüketilmesini sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 


5.Açık Uygulamalar

Gereksiz arkaplan uygulamalarını kapatın. Düzgün şekilde kapatılmayan uygulamalar arkaplanda çalışarak telefonunuzun daha fazla şarj tüketmesine sebep oluyor. Bildiğiniz gibi, iPhone Ana düğmesine çift basarak arkaplanda çalışan uygulamaları elle kapatabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6.Mobil Veri-3G

İnternet bağlantısı ciddi anlamda şarj tüketmektedir. İhtiyacınız olmadığı zamanlarda 3G özelliğini veya Mobil Veri bağlantısını kapatın.

 

 

 

 

 

 


 

7.Uçak Modu

Rahatsız edilmek istemediğiniz zamanlarda sessize almak yerine telefonunuzu uçak moduna alarak şarjdan tasarruf edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 


 

8.Bluetooth-Airdrop

Kullanmadığınız zamanlarda Bluetooth/Airdrop’u kapatmayı unutmayın. Unutulduğunda sürpriz bir şekilde düşük bir şarj yüzdesiyle karşılabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

9.Otomatik Wifi

Wi-Fi (Kablosuz Ağ) taramasını açık unutmayın. Evdeyken ya da işteyken, ihtiyacınız olmadığında veya bağlanamayacak kadar düşük seviyede çeken bir ortamda Wi-Fi taramasını kapatın, şarjdan tasarruf edin.

 

 

 

 

 

 

 


10.Bağlantı Yok

 

Cep telefonu şebekenizin kapsama alanı dışında bir bölgede bulunuyor olsanız dahi, telefonunuz sürekli şebeke arayarak şarjınızın hızlıca tükenmesine sebep olur. Bunun gibi durumlarda, telefonunuzu uçak moduna alabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 


11.Bildirimler

Telefonunuzda, e-posta veya internet kullanan uygulamaların verileri ne kadar sık yenilenirse, şarjınız o kadar çabuk tükenecektir. Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler yolunu izleyerek verileri elle almayı seçin veya veri yenilenme sıklığını düşürün.

 

 

 

 


12.Uygulama Bildirimleri

Anında Bildirim özelliği olan uygulamalar, ekranınıza çıkarak sizi yeni veriler hakkında uyarır; ancak bu özellik şarjınızı daha çok tüketecektir. Anında bildirimi devre dışı bırakmak için Ayarlar > Bildirimler yolunu izleyin. Özelliği kapatsanız da uygulamayı açtığınızda bildirimlerinizden mahrum kalmayacaksınız.

 

 

 

 


13.GPS

Gereksiz uygulamalar için konum hizmetlerini (GPS) kapatın. Mesela, Google Haritalar uygulaması için konumunuzu bilmesi gereklidir, ancak Facebook için olmazsa olmaz bir özellik değildir, kapatabilirsiniz. Konum hizmetlerini kapatmak için Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri yolunu izleyin.

 

 

 

 

 

 

 


14-15. Otomatik Güncelleme

  • Arkaplan uygulama yenilenmesi özelliğini kapatın. iOS7 ile beraber gelen bu özellik siz uygulamayı kullanmadığınızda bile arkaplanda içeriğini güncelleyerek uygulamayı açtığınızda doğrudan yeni içeriğe ulaşmanızı sağlar, ancak şarjınızın daha çabuk tükenmesine neden olur. Bu özelliği kapatmak için Ayarlar > Genel > Arkaplan Uyg. Yenilenmesi yolunu izleyin.
  • Otomatik uygulama güncellemesi özelliğini kapatın. Önceden elle güncellenen uygulamalar iOS7 ile birlikte özellik, uygulamaların yeni sürümü mevcut olduğunda otomatik güncelleme yapmasını sağlıyor. Uygulamaları elle güncellemek size şarjdan kazandıracaktır. Otomatik güncellemeyi kapatmak için Ayarlar > iTunes&AppStore > Güncellemeler yolunu izleyin.

 

 

 


16.Ekran Kilidi

Otomatik ekran kilidi koyun. Telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda daima kilitli tutun. Bildiğiniz üzere kilitlemek için Uyut/Uyandır tuşuna basmanız yeterli. Otomatik kilit için Ayarlar > Genel > Oto.Kilit yolunu izleyerek, oto-kilit için makul kısa bir süre belirleyin.(örneğin: 1dk)

 

 

 

 

 

 

 


17.Titreşim

Titreşimi kapatın. Titreşimli uyarılar telefonunuzun şarjının hızlı tükenmesine neden olmaktadır. iOS7 için Sesler menüsünden titreşimli uyarıyı kapatabilirsiniz.

 

 

 


18-19.Parallax

  • Dinamik duvarkağıdı kullanmayın. iOS7 beraberinde dinamik duvarkağıtlarıyla geliyor ancak bu şarj tüketimini artırıyor. Ekranınız için durağan duvarkağıtları veya bir fotoğraf kullanın.
  • Parallax efektini kapatın. iOS7 güncellemesi ile gelen, telefonunuzun hareket sensörüne bağlı olarak telefonduvarkağıdının hareketini sağlayarak hoş bir görünüm sağlayan bu özellik, ne yazık ki şarjınızı tüketmektedir. Bu efekti kapatmak için Ayarlar > Genel > Erişebilirlik yolunu izleyin.

 

 


20.Equlaizer

Ekolayzır’ı kapatın. Telefonunuzdaki iPod uygulamasında yer alan Ekolayzır dinlediğiniz müzikteki bas ve tiz sesleri ayarlayarak daha iyi bir müzik deneyimi sunar ancak şarj tüketimini de artırır.

 

 

 

 


21.Siri

SIRI uygulamasının daha az şarj tüketmesini sağlamak için RaiseToSpeak özelliğini kapatmanızda fayda var. Bu özelliği kapatmak için Ayarlar > Genel > Siri yolunu izleyin.

 

 

 

 

 

 

 


22.Kullanım Sıklığı

Telefonunuzu çok sık kontrol etmeyin. Uyut/Uyandır düğmesine basarak; sık sık yapacağınız mesaj, bildirim veya cevapsız çağrı kontrolleri şarjınızı daha çabuk tüketir.

 

 

 


23.Uzun süre kullanmama

Telefonunuzu uzun bir süre kullanmayacaksınız, pil sağlığı açısından %50’ye kadar şarj edip saklayın.

 

 

 

 


24.Gece

Gün boyunca şarjınızın daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız, geceleri iPhone’unuzu kapatın. Sabahları uyanmak için de telefon yerine bir çalar saat kurabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 


25.Şarj Aleti

Alternatif bir çözüm olarak şarj aletinizi gittiğiniz her yere götürün. Bu çözümü zaten başarıyla uyguladığınızı biliyoruz fakat ne yazık ki her yerde elektrik bağlantısı bulamama durumunuz var.

 

 

 


26.Şarjlı Kılıf

Tüm bu ipuçlarına rağmen şarj yetiremiyorum diyorsanız, şarjlı kılıf alın. %10’a düşmüş şarjınızı %100’e kadar doldurun. Acil durumlarda çaresiz kalmayın!

 

 

 

Yazı için Sosyotik.com’a teşekkürler

11 YORUMLAR

Abone ol
Bildir
guest
11 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Son Yazılar