OS X Lion “Resume” özelliğinin kapatılması

Os X 10.7 Lion ile birlikte gelen kullanışlı özelliklerden biri de “Resume”. Mart ayında geliştirici sürümünü incelerken Resume özelliğini şöyle tanımlamıştım;

“Bilgisayarınızı kapatıp açanlardansanız (sanırım en son geçen hafta bir iş seyahatine giderken kapatmıştım), bu özellik hayli işinize yarayacaktır. Nasıl olduğunu bilirsiniz. Bilgisayarınızı kapatıp açarsınız ve bir önceki oturumdan eser kalmamıştır. Resume sayesinde Lion üzerinde sisteminizi kapattığınızda, son oturumunuzda açık olan uygulamalar ve işler kayıt altına alınır ve yeniden başlattığınızda, aynen bıraktığınız yerden işinize devam etmeye başlar ve böylece zamandan kazanırsınız. Örneğin bir proje üzerinde çalışıyorsunuz ve önemli bir sistem güncellemesi var ve sisteminizin yeniden başlatılması gerekiyor. Genellikle yaptığımız şey ya sistem güncellemesini ertelemek ya da işimizi kaydedip pencereleri, çalıştığımız uygulamaları kapatıp güncellemeye başlamak, yeniden sistemi başlatmak ve herşeyi yeni baştan açmak. Resume sayesinde artık her seferinde işe taslaktan başlamaktan kurtulmuş olacağız.”

Bu özelliği kullanmak istemeyen arkadaşlarımızın olabileceği düşüncesiyle, nasıl kapatılacağına dair bir yazı hazırlamak istedim.

Aslında son derece basit bir işlem fakat bazen doğru yerde aramak gerekiyor…

Dock üzerinde bulunan “Sistem Tercihleri” simgesine tıklayarak sistemimiz ile ilgili ayarlara ulaştığımız pencereyi açıyoruz.

Sistem tercihleri, beş ana bölümden oluşuyor. Bu bölümlerin ilki olan “Kişisel” adlı bölümün ilk simgesi olan “Genel” e tıklıyoruz.

Genel görünüm tercihlerini açtığımızda, üçüncü bölümde bulunan;

Uygulamalardan çıkıp onları yeniden açarken pencereleri geri yükle”

Seçeneğinin yanındaki kutuda bulunan tik işaretini kaldırarak “Resume” seçeneğini kapatabilirsiniz.

Yazıyı beğendiniz mi? O halde paylaşın, daha çok kişi yararlansın… Teşekkürler.

 

Tagged With: , ,