Ana SayfaHaber2012 Adobe Design Achievement Awards

2012 Adobe Design Achievement Awards

 

Adobe,  bu yıl 12.’si düzenlenecek Adobe® Design Achievement Awards (ADAA) için başvuruları kabul etmeye başladı. Son başvuru tarihleri 27 Ocak, 27 Nisan ve 27 Haziran 2012 olan yarışmaya, dünyadan tüm yüksek öğrenim kurumlarından öğrenciler, personel ve öğretim görevlileri ücretsiz olarak katılabilecek.

 Adobe yazılımlarını kullanarak en yenilikçi projeyi gerçekleştiren grafik tasarımcı, fotoğrafçı, illüstratör, animatör, dijital film yapımcısı, geliştirici ve bilgisayar sanatçılarının değerlendirildiği ADAA’ya, başladığı 2001 yılından itibaren 73 ülkeden toplam  25,000 civarında öğrenci katıldı. 2011 yılında  ise rekor düzeyde (4600) başvuru yapıldı.

 ADAA Ödül Töreni Ekim 2012’de Los Angeles’da

“Oyun Tasarımı ve Geliştirme”, “Uygulama Geliştirme” ve “Mobil Tasarım” dahil olmak üzere toplam 13 ayrı kategoride düzenlenen ADAA’da bu yıl da geçen yıl olduğu gibi yüksek öğretim görevlilerine özel ‘öğretimde mükemmeliyetin’ değerlendirildiği üç kategori ayrılacak.

 Çalışmalar, uluslararası tasarım uzmanlarınca üç ayrı etapta değerlendirilecek ve her bir oturum sonunda yarı finalistler açıklanarak katılımcıların, yarışmadaki durumlarını daha net görmeleri sağlanacak. Kazananlar Ekim 2012’de ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleşecek olan ADAA ödül töreninde açıklanacak ve Adobe yazılımının yanı sıra nakit para ile ödüllendirilecekler.

Adobe Küresel Pazarlama Başkan Yardımcısı Ann Lewnes “Adobe Design Achievement Awards, dünyanın yenilikçi öğrencilerinin eserlerini içerecek. Çığır açan projeler geliştirmek için ihtiyaç duydukları araçları sağlamak bizim için bir ayrıcalıktır” dedi. Lewnes sözlerine “Bu yeni yetenekler, dijital teknolojinin, yaratıcılık ortamının görüntüsünü nasıl değiştirdiğini ortaya koyuyor” diye devam etti.

Icograda ile dördüncü kez işbirliği

Adobe‘nin ADAA yarışmasının düzenlenmesinde dördüncü kez işbirliği yaptığı Icograda (Uluslararası Grafik Tasarım Dernekleri Konseyi) Başkanı Leimei Julia Chiu, “Icograda olarak, son üç yıldır Adobe ile birlikte geliştirdiğimiz güçlü ilişkilere değer veriyoruz. Bu yıl amacımız Adobe’nin dünyanın fark edilmemiş bölgelerinde yarışmanın duyurulmasına ve yaygın eğitim ağımıza katılımın artmasına yardım etmektir” açıklamasında bulundu.

“Büyük ve sıra dışı düşünün…”

ADAA‘nın önceki yıllardaki kazananları, yarışmayı başarılı kariyerlerinde vazgeçilmez bir ilk adım olarak görüyor. Örneğin, 2011 yılında yazılı iletişim alanında ADAA ödülü alan yetenekli tasarımcı Tayvanlı Sean Chang, bu yılki katılımcılara, “Büyük ve sıra dışı düşünün. Dünyaya olumlu bir etkiniz olsun. Tasarımınızın bir öyküsü olduğundan da emin olun” tavsiyesinde bulundu.

ADAA başvuru koşulları, teslim süreleri, kategoriler ve daha fazlası için www.adobeawards.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Katılımcılar aynı zamanda projelerini bu adresten de teslim edebilirler. Önceki yılların ödül alan çalışmalarını görmek için ADAA Gallery adresini ,Taipei Tayvan’da düzenlenen 2011 ADAA töreni için de  2011 ADAA Yearbook adresini ziyaret edebilirsiniz.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Son Yazılar