Ana SayfaApple Blog2014 İlk Çeyrek Satışları

2014 İlk Çeyrek Satışları

Apple, dün 2014 ilk çeyrek kazançlarına ilişkin bir mali rapor yayınladı. Apple’ın bu dönemki toplam cirosu 57.6 milyar Dolar oldu. Net kar 13.1 milyar Dolar olarak açıklandı.

Geçen yıl bu dönemde 47.8 milyon adet iPhone satan Apple, bu yıl bu rakamı 51 milyon adete taşıdı. iPad satışları 22.9 milyon adetten 26 milyon adete yükseldi.

Rapordan anladığımız kadarıyla Mac satışları az da olsa artışını sürdürüyor. Geçen yıl 4.1 milyon Mac satılmıştı. Bu yıl ise bu sayı 4.8 milyon adet.

iPod satışları yine her dönem olduğu gibi yılın bu döneminde de (tatil sezonu olmasına rağmen) düştü. Hem de neredeyse yarı yarıya. Geçen yıl 12.7 milyon adet iPod satılmışken, bu yıl bu sayı sadece 6 milyon adet.

Toplantı esnasında bir ilginç nokta da Apple CEO’su Tim Cook’un iPhone 5c hakkında yaptığı samimi yorum oldu. Cook, iPhone 5c’nin ilk kez iPhone kullananmaya başlayan kişiler tarafından tercih edilmiş popüler bir ürün olduğunu ancak bu renkli cihazın şirketin satış beklentilerini yakalayamadığını belirtmesi sürpriz olmadı.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Son Yazılar