Ana SayfaApple BlogMobileMe ücretsiz olur mu?

MobileMe ücretsiz olur mu?

Bu dedikoduyu duyduğumda yayınlayıp yayınlamamak konusunda oldukça tereddüt ettim. Mobile Me, Apple’ın nadir ücretli hizmetlerinden belki de ücretsiz olmasını en çok istediğim tek servisi. MacDaily News’de yer alan dedikoduya göre Apple, 2000 yılında iTools adıyla başlayan, 2002’de .Mac olarak değiştirildikten sonra son olarak 2008 yılında MobileMe adını alan çevrimiçi servislerini yakın zamanda ücretsiz hale getirmeyi planlıyor.

Dedikoduya göre MobileMe’nin ücretsiz bir servis haline getirilmesi için Apple’ın bir süre önce kiraladığı North Carolina’daki sunucu merkezinin faaliyet geçmesi beklenirken, haberde servisin ücretsiz olacağı tarihin “yarından da yakın” olduğu iddia ediliyor. Henüz denememiş olan var ise 2 aylık ücretsiz deneme süresinden faydalanmanızı öneririm.

Platform sıkıntısı olmadan gerek Mac gerek PC gerekse de iPhone OS ile senkronizasyon imkanı veren MobileMe, yıllık 99 dolar karşılığında Mail, Rehber, Takvim, Fotoğraf Galerisi, 20GB’lık iDisk, Find My iPhone hizmetlerini kapsıyor. Eğer bu son gelişme iddia olarak kalmazsa, Apple ile Google bir alanda daha karşı karşıya gelecekler . Apple’ın görece pahalı bu servisine karşılık Google benzer ancak Mobile Me kadar kullanışlı olduğunu söyleyemeyeceğimiz servisini her kullanıcısına ücretsiz olarak sunuyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

Abone ol
Bildir
guest
1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Onur
Onur
13 yıl önce

Bu yeni yayimlanmis bir sey degil..turkiye de yasiyorum ama gunler oncesinden haberim olmustu nasil oldugunu soylemem sj kizar :)

Son Yazılar