Ana SayfaApple BlogKomplo Teorileri

Komplo Teorileri

Mel Gibson ve Julia Roberts’ın Macintosh ya da Apple ile ne alakası olabilir? Tabiki yok. Ama ben size bu ikilinin baş rolü paylaştığı 97 yapımı Conspiracy Theory (Komplo Teorisi) filminin tadında bir yazı sunacağım. Öncelikle bir miktar istihbarat yapalım isterseniz. Google ile Apple arasında uzun yıllara dayanan bir dostluk olduğunu bilmeyen var mı? Yoktur sanırım. Ancak Steve Jobs (Apple) ve Eric Schmidt (Google)’in aralarının pek de iyi olduğu söylenemez. Schmidt’in geçen gün konuşmasında “Apple ile aramızdaki durum aynı şekilde devam ediyor” demesi bile kafalarda soru işaretleri oluşturmaya yetiyor. Son günlerde malum trafik fazlaca yoğun. Bir taraftan 27 Ocakta beklenen Tablet, diğer taraftan harita ve arama motoru desteği konusunda Microsoft ile Apple görüşmeleri… Ben bu olaylara biraz daha farklı bakıyorum. İşin açıkçası, şu videoyu görmeseydim,

Devamı için:


belki biraz daha farklı düşünebilirdim. Videoda gördüğünüz gibi Ballmer yine bir Apple ürünü olan MacBook Pro’ya zarar vermeden dokunuyor. Hatta üzerine imza atıyor. Apple ürünlerini gördüğü anda yaptıklarını hatırlayanlar vardır. Hatırlatmak gerekirse :

Gördüğünüz kişi eski, tanıdık, bildik Ballmer. Peki şimdi bana biriniz üstteki video’yu açıklayabilir mi? Ben şöyle bir yorum yapayım. Çin ile Google arasında olanları duymuşsunuzdur. Duymayanlar Çin ve Google isimlerini arama kutularına yazıp şansını deneyebilir, ya da bu bağlantıya tıklayabilir.

Şimdi bütün bunları size neden anlattım, ya da neden anlatma gereği duydum. Parçalar birbirinden bağımsız gibi görünse de aslında hiç de öyle değil. Yakın gelecekte Apple kendi arama motorunu devreye sokabilir. Malum, Navigasyon, iPhone, Tablet derken mobil yaşamın olmazsa olmazlarından olan Google servisleri, neredeyse tekel durumunda. Şu an Microsoftun arama motoru olan Bing ve Harita servisi pek rağbet gördü diyemeyiz. Bana kalırsa Apple ın Google’a tekme attığı felan yok. Yollarına beraber devam edecekler. Apple, zorda kalırsa 2 yıl önce ‘bootcamp ‘ile araladığı kapıyı bir miktar daha açarak vakit kazanmak için Bing’ i devreye sokabilir. Google bugün Çin’e diş gösteriyorsa, yarın daha da büyüdüğünde Apple’a da gösterebilir. İşte o anda Apple, doğru hamleyi yapıp kendi servislerinden önce bir süreliğine, şu anda göz kırptığı Microsoft ile el sıkışabilir. Sonuçta izlediği mükemmel politika ile galip gelen yine Apple olacak gibi görünüyor. Kim bilir, belki bundan 3-5 sene sonra bir şeyleri internette Google’lamak yerine iSearchleriz ya da iPhone’umuz yerimizi bize iMaps ile gösterir… :)

1 Yorum

Abone ol
Bildir
guest
1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] önce Komplo Teorileri başlıklı yazımda, Microsoft ve Apple’ın ortak çalışacağı, Bing ve Bing Maps’in iPhone ve iPad […]

Son Yazılar