Ana SayfaDonanımBilkom hızlı çıktı...

Bilkom hızlı çıktı…

Bilkom Logoİlk kez Bilkom’u övmüyorum. Şaşırmayın :) Burada Sezar’ın hakkı Sezar’a… Yeri geldiğinde, bir tuhaflık gördüğümde bunu anında burada paylaşıyorum. Tamam, Bilkom gerek fiyat politikası, gerekse başka konular olsun pek çok kişinin (ben dahil) canını sıkıyor. Ancak müşteri memnuniyeti konusunda en azından bazı zamanlarda hızlı ve ilgili olduğunu da söylemeden edemeyeceğim.

Şimdi birden bire “ne oluyoruz, neyi atladım?” diye soranlar olabilir. Twitter’dan bugün, Apple Türkiye Distributor’u Bilkom’a ilginç bir mail gönderdiğimi ve cevap beklediğimi yazmıştım. Elma Dergisi ile eş zamanlı olarak Twitter’dan da takip edenler konuya vakıftır. Bilkom’dan beklemediğim halde bir cevap geldi. Hem gönderdiğim hem de aldığım cevabı sizlerle paylaşmadan evvel, bu kadar hızlı cevap almanın şaşkınlığı içinde olduğumu söylemeden edemeyeceğim.

iPad’in tüm gelişmiş ülkelerde satışa çıkmasının ardından ülkemizde de ne kadar hızlı(!) bir şekilde Bilkom tarafından satışına başlandığını hepiniz biliyorsunuz. Gönderdiğim mailin konusu da iPad 2’de de bu kadar hızlı davranıp davranmayacakları konusunda idi. Muhtemelen Bilkom bu kez bizleri ya şaşırtacak ya da her zamanki gibi pek çok kişiyi spot / kaçak pazara yönlendirecek. Fazla lafı dolandırmadan mailleri aktarayım. Yorumlarınız ile yazıya eşlik ederseniz memnun olurum.

Subject: iPad 2 Hk.

From: Mehmet Avincan

Date: March 17, 2011 2:38:56 PM GMT+02:00

To: b2c@bilkom.com.tr

Merhaba.

ABD’de 11 Mart 2011’de satışa sunulan iPad 2, 25 Mart 2011 tarihinde pek çok ülkede satışa çıkmış olacak. Bilkom, eski iPad’in fiyatını diğer ülkelerdeki gibi düşürmedi. Ayrıca yeni iPad 2 hakkında da sitede herhangi bir haber, duyuru vs yayınlanamadı. Bilkom, eski iPad’de olduğu gibi yeni iPad 2’yi  bir yıl sonra satışa sunup spot, kaçak pazara yardım mı edilecek yoksa yakın zamanda iPad 2’yi Bilkom güvencesi ile satın alabilecek miyiz? Mümkün ise tarih aralığı vererek açıklama yaparsanız sevinirim. “Konu ile ilgili malesef yeterli bilgiye sahip değiliz” ya da “malesef şu an bu bilgiyi veremiyoruz” konulu bir mail göndermek yerine hiç cevap alamamayı yeğlerim.

Göstermiş olduğunuz / göstereceğiniz ilgiden ötürü teşekkür eder, çalışmanızda başarılar dilerim.

Saygılarımla.

Mehmet Avincan

Bilkom’un Cevabı:

—————————————————————————————–

From: store.bilkom.com.tr <b2c@bilkom.com.tr>

Subject: Re: iPad 2 Hk.

Date: March 17, 2011 6:50:36 PM GMT+02:00

To: Mehmet Avincan

Degerli Musterimiz,

Maalesef ozellikle boyle bir cevap istemediginizi belirtmenize ragmen size net bir tarih veremiyoruz. Ancak sunu soyleyebiliriz ki, iPad2 stoklarimiza ilk iPad kadar gec ulasmayacaktir. Kisa zamanda stoklarimiza girmis olacaktir. Urun stoklarimiza girdiginde, sitemize uye olan tum kullanicilarimiza duyuru yapilacaktr.

Bilgilerinize sunar,

store.bilkom.com.tr‘yi tercih ettiginiz icin tesekkur ederiz.
——————————————————
store.bilkom.com.tr ekibi

 

————————————————————————————————–

Bilkom Ekibi’ne gösterdikleri hızlı ilgiden ötürü teşekkür ediyorum. Umarım Bilkom bizi şaşırtarak ürünleri geciktirmeden, makul fiyatlar ile Türk tüketicisine sunar ve hakkında daha iyi yazılar yazarız. Elma Dergisi mümkün olabildiğince objektif davranmaya devam edecektir. Biz Türk Apple ürün sevenlere / kullanıcılarına layık olduğu özeni gösterenler pozitif değer kazanmaya, diğerleri ise negatife razı olacaklar.

Bilkom bizi daha önce neden bu kadar sinirlendirdi? Birkaç örnek vereyim:

Biraz geç oldu ama…

Süper Hızlı Mac Pro’lar satışa çıktı, Bilkom uyuyor mu?

Apple 2 ay geçmeden 2 milyon iPad sattı


6 YORUMLAR

Abone ol
Bildir
guest
6 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
gpamir
gpamir
13 yıl önce

ben iddaa ederim bu sene sonu ancak gelir bilkoma gelsede spot satış zaten devam ediyor bilkomdan nefret ediorum apple ı rezil ediyorlar

Mehmet Avincan
13 yıl önce
Reply to  gpamir

Bilkom’un imajı bu yönde gerçekten çok kötü.

turkbaba
turkbaba
13 yıl önce

inşalah hızlı davranıp şaşırtır bizleri bilkom.

erjunt
erjunt
13 yıl önce

Daha Apple’ın, kendi store’larında bile stok sıkıntısı yaşarken premium seller’lara ürün göndereceğini hiç zannetmiyorum…

Melih Timur
Melih Timur
13 yıl önce

Mehmet Bey, mailinizi imlanızla gönderdiğiniz için hızlı geri dönüş olduğunu düşünüyorum, Bilkom ailesinden birileri bu sayfaları mutlaka okuyordurlar, sizin yazdığınız mailin benzerlerinden yüzlerce yazıldığını ve cevaplanmadığını tahmin etmek zor değil…

Sami ELGÜN
Sami ELGÜN
13 yıl önce

Öncelikle bu paylaşımınız için teşekkür ederim. iPad 2 çıkışını merakneden birçok okurunuzu bu konuda kesin olmasada bilgilendirdiniz.
Tsunami ve Apple in tedarik sıkıntısı çekeceği hakkında yazinizida malesef okudum. Ancak bu haberlere rağmen Bilkom daha erken piyasaya süreceğini iddia ediyorsa( inşallah öyle olur) bana sorarsanız daha büyük bir gaf yapmış oluyor. İnşallah dedikleri gibi olur, ama nasıl olur; Apple iPad 1 i piyasaya sürerken bu ürünün ne kadar müşteri kitlesi bulacağından mutlaka emin olamamistir. Ama artık iPad 2 den emin olduğu için uretim kapasitesini arttırmış olabilir. Dolayısı ile TR’ye e erken gelebilir. Ama japonyadaki acı tsunami felaketinden dolayı yaşadığı parça tedariği sıkıntısından dolayı önlem almak amacı ile TR’ ye daha erken gönderesi olsa da bundan sonra bazı ülkeler askıya alınabilir. Eminim bu kara listede yine bizim ülkemiz olacağını düşünüyorum. Tabi yoruma açık bir durum. Yine kesin net bilgi veren kimse yok. Bekleyip göreceğiz.

Son Yazılar