Ana SayfaDonanımYeni MacBook Air Özellikleri

Yeni MacBook Air Özellikleri

Geçen hafta, Apple’ın MacBook Air serisini yenileyeceğini duyurmuştum. ThunderBolt port eklenmiş, Core i5 ve i7 işlemcili modellerde bir tasarım farkı bulunmadığının da altını çizmiştik. Yeni sızan bilgiler eşliğinde, “her an” duyrulması beklenen yeni MacBook Air’lerin özelliklerini aktararak devam edeyim.

11.6 inç:

11.6 inç ekran boyutundaki en alt model, 1.6 GHz işlemci, 2 GB Ram ve 64 GB Flash bellek ile geliyor. Daha pahalı olan standart konfigurasyon yine 1.6 GHz işlemcili ancak 4GB ram ve 128 GB depolama alanına sahip.  Öte yandan sadece online mağazadan (ABD) özel olarak siparişle alınabilen 1.8 GHz işlemcili, 4 GB Ram ve 256 GB flash bellekli High-End bir modelin daha duyrulması bekleniyor.

13.3 inç:

Alışık olduğumuz ekran boyutuyla 13.3 inç MacBook Air’in en alt modeli 1.7 GHz işlemci, 4 GB ram ve 128 GB Flash belleğe sahip olacak. Yine standart olarak tanımlayabileceğimiz seçenek ise 1.7 GHz işlemci, 4 GB Ram ile önceki konfigurasyon ile aynı iken hafıza 256 GB’a yükseliyor… 11.6’da olduğu gibi yine sipariş ile alınabilen en üst model ise 1.8 GHz işlemci, 4 GB ram ve 256 GB hafızaya sahip olacak.

Lion ile birlikte duyurulması beklenen yeni MacBook Air ailesi’ni artık saatler sonra ABD Apple Store’larda görebiliriz. Yakın zamanda da Bilkom ile Türkiye’de satışının başlayacağını düşünüyorum.

7 YORUMLAR

Abone ol
Bildir
guest
7 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Çağatayhan Karagöz
Çağatayhan Karagöz
12 yıl önce

Kararsız kaldım bende 13 inch MacBook Air var Gold’dan 2800 Tl ye almıştık. Gold’da çalışan çok sevdiğim bir Abi’m fazla çizik olmadığı sürece 350 tl karşılığında yeni MacBook Air ile değiştirebileceğini söyledi yeni MacBook Air da eskisi ile arasında fazla bir fark yok ne yapacağımı bilmiyorum :?

Mehmet Avincan
12 yıl önce

Yalnız dikkatinizi çekerim. Bu yazıda bahsedilen MacBook Air’ler henüz piyasaya çıkmadı. Lion yüklü olarak piyasaya çıkacak ve ülkemize gelmesi en az 1 ay sürer diye düşünüyorum.

Çağatayhan Karagöz
Çağatayhan Karagöz
12 yıl önce

Peki özellikleri böyle olduğunu düşünürsek sizce değiştirmelimiyim gerçi daha piyasaya çıkmadan fiyat verdiği için biraz şaşırdım ama

Mehmet Avincan
12 yıl önce

Lütfen size verilen ürünün teknik özelliklerini öğrenin. Bu ürüne size fiyat veremez. İmkansız. Teknik özellikleri bile birkaç saat önce basına sızmış bir ürün hakkında yorum dahi yapabileceğini sanmıyorum… Muhtemelen bir yanlışlık var. Ülkemize ürünler çok geç geldiği için, muhtemelen bir önceki nesil MacBook Air’leri yeni sanıyorlar. Lütfen teknik özelliklerini sorgulayın….

Fiziksel olarak ayırd etmenin en kolay yolu ise ThunderBolt portu olup olmadığını bakmak. Yeni MacBook Air’lerde ThunderBolt portu olacak
Apple, ThunderBolt

Çağatayhan Karagöz
Çağatayhan Karagöz
12 yıl önce
Reply to  Mehmet Avincan

Teşekkürler hemen araştırıyorum

Berkay
Berkay
12 yıl önce

Demin bir urunun fiyatina bakmak icin UK apple store sitesine girdim ve o muhtesem yaziyi gordum “WE’LL BE BACK SOON” :D

Mehmet Avincan
12 yıl önce
Reply to  Berkay

Sanırım Elma Dergisi’ni Twitter’dan takip etmiyorsunuz :) Bu gibi bilgiler Twitter ile anında paylaşılıyor :)

Son Yazılar